Google+ Fans

Friday, March 21, 2014

Tip Nak Cover Malu


Bayangkan kalau korang tengah berjalan-jalan, tiba-tiba terjadi sesuatu yang memalukan korang. Apa nak buat? Daripada dapat malu nanti, apa kata korang try tip di bawah ni. Itu pun kalau berani la...

Kalau tersepak batu dan terjatuh

  • Jangan bangun. Nanti orang tau korang tersepak batu. Terus je guling-guling atas jalan sambil nyanyi lagu Hindustan. Tak pun, lepas berguling tu, terus bangun sambil memuji, 'Hebat baju saya, tak kotor langsung'.
Kalau jatuh basikal
  • Spontan korang angkat basikal tu bawak berlari, pastu naik lagi. Kemudian, buat-buat jatuh lagi dan begitu seterusnya. Gerenti orang kata korang tengah buat exercise. Tak pun, korang terus campak basikal tu dalam longkang sambil cakap 'Ini basikal low class. Gua nak beli basikal sport lepas ni'. Mesti orang kagum.
Kalau jatuh tangga
  • Terus bangun dan buka pencak silat. Tak pun, kung fu pun boleh. Sambil tu tangan dok bagi aura sambil baca ayat ikut korang suka. Mesti orang ingat korang tengah lawan dengan makhluk halus. Kalau tak pandai gak, buat-buatlah histeria macam kena rasuk. Abis citer.
Kalau jatuh dalam longkang
  • Berlakon la tengah kutip sampah dalam longkang tu. Sambil tu, kuatkan suara maki-hamun orang yang suka buang sampah tu. Kononnya korang prihatin dengan kebersihan awam ni. Mesti yang tengok rasa bangga dengan korang.
Kalau terjatuh masa hendak naik bas
  • Jerit kuat-kuat, 'Oi, apa tolak-tolak ni!' Tak kisahlah walaupun tak ada orang kat belakang korang pon.
Kalau terjatuh depan bus stop
  • Buat-buat pitam, pengsan terus. Kalau ada orang, boleh dia tolong sebab ingat korang sakit. Kalau tak ada orang, bangun sendiri je lah!
Kalau tergelincir kat lantai yang licin
  • Tarik sesiapa yang ada dekat dengan korang supaya jatuh sekali. Kuranglah rasa malu sikit. Kalau tak, buat-buat menari breakdance kat atas lantai tu. Mesti ramai yang bersorak ingat korang tengah buat show percuma.
*Ha, macam mana? Berani tak korang nak ikut tip di atas tadi? Tak berani? Okey, alih lah ke page lain...

1 comment:

  1. yang pertama sekali tu memang lawak..hahah

    adarain.com

    ReplyDelete

LinkWithin

LinkWithin